Dialoogsessies

DialoogsessiesVooruitlopend op Samen Toekomst Maken hebben we een serie van Dialoogsessies gedaan. 


1 februari 2022 – Thema: Kansen creëren door het combineren van data en kennis
Problemen als armoede en huiselijk geweld: ze gaan vaak van generatie op generatie over. Veel problemen in gezinnen kunnen we al aan zien komen. Toch wachten we nu vaak nog tot problemen heel groot zijn en zetten we pas daarna hulp in. Onder leiding van Ellen-Joan Wessels gaan we tijdens deze dialoogsessie in gesprek met Vivian Jacobs, Pieter Folkeringa en een ervaringsdeskundige over hoe we aan een sociale wereld kunnen bouwen waarin we niet wachten tot problemen groot zijn. Een wereld waarin we data en kennis inzetten om te zien waar problemen ontstaan. Een wereld waarin we verdriet en ellende kunnen voorkomen en tegelijkertijd geld besparen?
Deze sessie kan je hier terugkijken.


24 juni 2021 – Thema:  Nudging
Op 24 juni 2021 ging de sessie over nudging. Ellen-Joan Wessels ging samen met Anna Noyons, Donna Stam en Mark Weghorst in gesprek over wat nudging precies is en hoe je dat in kunt zetten in de dagelijkse praktijk van de zorg voor jeugd.
Die sessie kan je hier terugkijken.


5 oktober 2021 – Thema:  Mentale gezondheid
Op 5 oktober 2021 ging de sessie over mentale gezondheid. Ellen-Joan Wessels ging  in gesprek met Kees Kraaijeveld, Yvonne Vanneste en Mark Weghorst over hoe we ervoor zorgen dat Nederland een sociale, bruisende samenleving wordt waarin kinderen met vertrouwen in de toekomst kunnen opgroeien.
Die sessie kan je hier terugkijken.